parallax background
 

Barista workshops

Basis Barista workshop

In de Basis Barista workshop gaan we aan de slag met het bereiden van de perfecte espresso. Je leert welke handelingen hierbij komen kijken, hoe een mooie espresso eruitziet en hoe deze hoort te smaken. We ontdekken de verschillen in geur en smaak en leren deze herkennen. Veel praktijk dus, en ondertussen wordt van alles over koffie verteld. Bijvoorbeeld: waar komt koffie vandaan, hoe wordt het geproduceerd, hoe werkt het branden, et cetera!

Tijdens de Basis Barista workshop leer je daarnaast om de apparatuur goed af te stellen, zodat je in staat bent zelf een heerlijke espresso, americano of cappuccino te bereiden. Uiteraard gaan we ook uitgebreid aan de slag met het opschuimen van goed melkschuim en het schenken hiervan. Ook zullen de beginselen van Latte Art (figuurtjes schenken) aan bod komen. Ben je op zoek naar een workshop die zich voornamelijk richt op Latte Art? Lees dan verder!

Latte Art workshop

Na een korte introductie in de koffie, houden we ons in de Latte Art workshop voornamelijk bezig met het opschuimen van mooi melkschuim (microfoam) en het schenken hiervan. Zodat een goede en lekkere cappuccino, flat white of latte kan worden geschonken!

Ook zullen de verschillende (basis)figuren aan bod komen, zoals het hartje en de rosetta. De meer gevorderde barista kan tijdens deze workshop uiteraard ook zijn koffiehart ophalen, want het schenken van een mooie tulp, hangend hart of een zwaan behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

De Latte Art Workshop is een goede opvolger van de Basis Barista workshop, wanneer je je latte art techniek beter wilt ontwikkelen, maar ook geschikt wanneer je nog niet in het bezit bent van de basiskennis.

Algemene informatie workshops

Duur Workshops Bovengenoemde workshops (Basis en Latte Art) duren 2,5 uur.
Aantal Personen Minimaal 4 personen. Benieuwd naar andere mogelijkheden? Informeer hiernaar via het contactformulier of door te bellen of mailen.

DATA WORKSHOPS:

  • Dinsdag 11 juni 9.00 uur LATTE ART (1 x beschikbaar)
  • Donderdag 20 juni 18.00 uur BASIS BARISTA (VOL)
  • Dinsdag 2 juli 18.00 uur BASIS BARISTA (5 x beschikbaar)
  • Zondag 4 augustus 18.00 uur LATTE ART (4x beschikbaar)

Prijs € 79,50 p.p. 

Locatie Daalseweg 31 (Billy's Coffee) in Nijmegen.

 


Van beginner tot gevorderde, van smaaktraining tot Latte Art: voor zowel horeca als particulier is Cup of Blackbird dé plek voor professionele koffieworkshops"

Ook zonder ervaring stroom je makkelijk in bij de basis barista workshop. Aan het einde van de workshop ben je goed in staat jouw espressomachine te bedienen als een echte pro"