parallax background
 

Koffieproeverij

Persoonlijke koffieproeverij

LET OP: Vanaf november 2022 vinden er, door verhuizing naar een nieuwe locatie, geen koffieproeverijen meer plaats. Mocht dit veranderen dan zal dit bericht op deze pagina aangepast worden.

Heb je altijd al willen weten waar koffie vandaan komt? Welke rol de koffieboer speelt en waar koffie zijn uiteindelijke smaak aan te danken heeft? Dan is een persoonlijke koffieproeverij van Cup of Blackbird absoluut iets voor jou en je vrienden of familie!

We starten de proeverij met een rondleiding door de koffiebranderij. Hier komen jullie erachter wat “groene koffie” nou eigenlijk is en zullen jullie een goed beeld krijgen van de inkoop, het brandproces van de koffieboon en nog heel veel meer.

Cupping

Tijdens de proeverij, ook wel cupping genoemd, maak je kennis met vers gebrande Specialty Coffee. Jullie gaan aan de slag met het cuppen van verschillende soorten koffies uit diverse landen, op zowel hoge als lage temperaturen. Vervolgens beoordelen jullie de koffies op meerdere aspecten, zoals geur en mondgevoel. De geur- en smaakverschillen zullen je verbazen.

Ook bestaat de mogelijkheid om, tegen een kleine meerpijs, de proeverij te starten met een koffie naar keuze met daarbij een versgebakken lekkernij. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden door even contact op te nemen.

De koffieproeverij van Cup of Blackbird is interactief, informeel en leerzaam. Na afloop zal je nooit meer hetzelfde naar je dagelijkse kopje koffie kijken!

Koffieproeverij voor groepen

Zelf een koffieproeverij plannen bij Cup of Blackbird op een door jou gewenste datum? Dat kan met minimaal 6 personen. Hiervoor kun je ons contactformulier invullen.

Duur koffieproeverij 75 minuten
Kosten € 30,00 p.p. (bij minimale deelname van 6 personen - oftewel een minimaal bedrag per proeverij van €180,00). 


Je leert verschillende soorten koffie te beoordelen op meerdere aspecten, zoals geur en mondgevoel. De verschillen zullen je verbazen”