parallax background
 

Over Cup of Blackbird en RockaCoffee

RockaCoffee, waar komt die naam toch vandaan? Muziekfanaten zullen het meteen kunnen plaatsen wanneer ze een foto zien… Iets met Rock & Roll en steengoede koffie”

Even voorstellen...

Cup of Blackbird en RockaCoffee zijn opgericht door Merel van Laar (SCA Barista Professional). Dit is haar verhaal.

Koffie is een product dat leeft. Voor mij werd dat duidelijk in 2009, in mijn tijd als HR-medewerker. Sinds die ontdekking doe ik niks liever dan zoveel mogelijk koffie proeven, bereiden en liever nog: anderen enthousiasmeren voor het vloeibare zwarte goud.

Omdat ik ook het horecawerk, waar ik als 14-jarige inrolde, niet kon loslaten werd mijn (vogel)vlucht ineens ontzettend zichtbaar. Tijdens het behalen van diverse barista-certificaten, zag ik de mogelijkheid om van mijn liefste hobby mijn werk te maken en daarmee werd mobiele espressobar ‘RockaCoffee’ zijn eerste festival ingeblazen.

Sindsdien heeft menig festivalganger in Nederland een vers gebrand kopje koffie kunnen proeven. Het gevoel wanneer een ander oprecht staat te genieten van deze ronde, zoete pracht wakkerde mijn enthousiasme nóg verder aan!

Vleugels uitslaan

Toen de kans zich voordeed om in het oude Honigcomplex in Nijmegen een workshopruimte voor koffiefanaten in te richten, heb ik deze gelijk aangegrepen. Met hulp van mijn vrienden van Blommers Coffee Roasters en First Things First ontstond al snel een plek waar koffie beleefd, geleefd en gevierd wordt. Het gaf mij de kans mijn vleugels wijd uit te slaan en anderen op deze plek te ontvangen: van koffieprofessional tot -liefhebber.

Cup of Blackbird werd, en is mijn eigen koffieplantage die dagelijks in volle bloei staat. Waarbij ik word gevoed door de leergierigheid en het plezier van anderen. Dat inspireert mij weer om nog dieper te graven naar kennis, nóg meer cafeïne te verwerken en nog meer te leren van, en samen te werken met andere gedreven koffiejunkies.

En die opgedane kennis deel ik graag met jou: serieus, maar altijd spelenderwijs en uiteraard aangepast aan ieder gewenst niveau.


Cup of Blackbird, zegt die naam je misschien iets? Niet direct… Of, is het naar dat liedje van de Beatles? Ja, ook. En Blackbird, is dat dan toevallig een Merel? Juist! En waar Cup voor staat hoef ik jullie dan vast niet in te fluisteren”

Merel van Laar, oprichtster Cup of Blackbird & RockaCoffee